Dziś w naszej szkole odbył się podstawowy kurs kelnerski prowadzony przez pana JAKIMOWICZ HoReCa Academy – człowieka z ogromnym doświadczeniem i pasją do gastronomii! ![]()
![]()
W szkoleniu wzięło udział 16 hotelarzy z kl. 1H i 1 ekonomistka, którzy poznali tajniki zawodu kelnera od podszewki! ![]()
Uczniowie nauczyli się m.in. jak:
profesjonalnie obsługiwać gościa,
nosić zastawę i talerze jak prawdziwy zawodowiec,
zachować elegancję przy stole,
rozkładać obrusy i serwety,
rozpoznawać rodzaje serwisów i zastawy,
oraz czego absolutnie kelner robić nie powinien!
W połowie zajęć – chwila relaksu i integracji przy pysznej pizzy
, bo wiadomo – najlepiej uczy się z uśmiechem (i pełnym brzuchem
).
To był dzień pełen praktyki, dobrej energii i zawodowej elegancji! ![]()
Gratulacje dla wszystkich uczestników – z takim profesjonalizmem możecie spokojnie ruszać na salę! ![]()
Organizatorem kursu była Pani Maroszek Barbara










