Dziś w naszej szkole odbył się podstawowy kurs kelnerski prowadzony przez pana JAKIMOWICZ HoReCa Academy – człowieka z ogromnym doświadczeniem i pasją do gastronomii! 👨‍🍳✨

W szkoleniu wzięło udział 16 hotelarzy z kl. 1H i 1 ekonomistka, którzy poznali tajniki zawodu kelnera od podszewki! 💼

Uczniowie nauczyli się m.in. jak:

🥂 profesjonalnie obsługiwać gościa,🍽️ nosić zastawę i talerze jak prawdziwy zawodowiec,🕴️ zachować elegancję przy stole, 🧺 rozkładać obrusy i serwety,🍴 rozpoznawać rodzaje serwisów i zastawy, 🚫 oraz czego absolutnie kelner robić nie powinien!

W połowie zajęć – chwila relaksu i integracji przy pysznej pizzy 🍕, bo wiadomo – najlepiej uczy się z uśmiechem (i pełnym brzuchem 😄).

To był dzień pełen praktyki, dobrej energii i zawodowej elegancji! 💪

Gratulacje dla wszystkich uczestników – z takim profesjonalizmem możecie spokojnie ruszać na salę! 👏

Organizatorem kursu była Pani Maroszek Barbara