I. Cele konkursu:
- Rozwijanie wśród młodzieży zainteresowań hotelarstwem oraz podnoszenie poziomu umiejętności zawodowych ujętych w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa.
- Kształtowanie wzorców wychowawczych i pobudzanie ambicji zawodowych uczniów klas hotelarskich
- Kształtowanie umiejętności samodzielnego zdobywania wiedzy.
- Stworzenie dla młodzieży możliwości szlachetnego współzawodnictwa w rozwijaniu swoich uzdolnień i zainteresowań.
II. Uczestnicy konkursu:
Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych w zawodzie technik hotelarstwa
III. Zasady konkursu:
Termin wysyłania zdjęć od 01kwietnia do 09 kwietnia 2021r.
Każdy uczestnik będzie miał za zadanie udekorować stół dekoracją wiosenno-wielkanocną. W skład nakrycia stołu wchodzą: zastawa stołowa śniadaniowa (sztućce, szkło, komplet naczyń porcelanowych), obrus/bieżnik, elementy dekoracyjne (kwiaty, rośliny zielone, serwetki, drewno, szkło, ceramika, świeczniki itp.).
Uczeń wysyła zdjęcie swojego stołu siedząc przy nim, na adres nauczyciela: dudziakb68@gmail.com
Wysłanie zdjęcia jest równoznaczne ze zgodą na publikację na profilu Facebook Szkoły: Zespół Szkół Ekonomicznych w Nysie i na publikację na stronie Szkoły: www.zse.nysa.pl/
IV. Organizatorzy:
Barbara Dudziak i Sylwia Kołyska
V. Nagrody:
- Jury (w skład komisji wchodzą organizatorzy konkursu) będzie oceniać zgodność z tematem, poprawność i pomysł udekorowanego stołu.
- Zwycięzca zostanie wyłoniony na podstawie największej liczby zdobytych polubień na profilu Facebook Szkoły do dnia 15 kwietnia do godziny 15.00.
Zwycięzca konkursu otrzyma ocenę celującą z wybranego przez siebie przedmiotu zawodowego związanego z gastronomią oraz nagrodę rzeczową. Pozostali uczestnicy otrzymają ocenę bardzo dobrą z przedmiotu: obsługa konsumenta lub z przygotowania śniadań oraz pozytywna uwagę.
Ogłoszenie wyników zostanie zamieszczone niezwłocznie na stronie Szkoły.